Den här hemsidan bygger på en släktforskning som utförts av Viktor Rang.  Han  började på 50:talet och höll på till sin död. På den tiden fanns det ingen datorstödd forskning utan Viktor hade alltid en ICA-kasse med sig  med sin  släktforskarpärm. Tror inte att jag såg Viktor någon gång utan kassen. För ca 10 år sen kom jag över pärmen hemma hos Birgit Rang. Jag lånade den, skaffade ett datorprogram för släktforskning och började lägga in Viktors resultat. Jag tror att Viktor fick ihop ca 360 personer. Jag har nog inte lagt in alla så med tiden får jag uppdatera mina data.

Numer är det 516 personer.
Jag har själv forskat i pappas släkt Hall och även Rangs anknytningen till Finngårn i Halla som min mormors mor härstammade ifrån. Min mormors mor föddes Persson men hennes generation tog namnet Löfgren.  Hon gifte sig med  med en som hette Per född Persson, som också bodde i Halla och hans generation började kalla sig Halle'n.
Det var många som hette Persson på den tiden. Även min morfars far föddes Persson men började kalla sig Rang. Han hade en  bror som tog namnet  Nordqvist och en som kallade sig Pålsson.

 Nu ska sägas att jag har släktforskat enbart via datorn. Har alltså inte besökt varken pastorsexpedition i Ekshärad eller andra arkiv i jakten på information.  På internet har vi via Ekshärads församling tillgång till kyrkböcker = husförhörslängder som sträcker sig fram till 1898. Efter dom kommer så kallade församlingsböcker som sträcker sig fram till 1938. Jag har luskat lite i dom och kommit fram till att det finns en del där att hämta. Påpekas bör att jag inte haft någon korrekturläsare och det har säkert smugit sig in felaktigheter men materialet är så stort att en kontroll i dagens läge "ä inte å tänke dä" Ni får ta det som det är. Sen är jag naturligtvis intresserad av om det finns någon på byggda som kan bidra med information eller uppgifter som kan komma Viktors forskning till gagn och även min egen forskning vad beträffar Hall, Halle'n och Löfgren.
Hör gärna av er till mig.
erling@rangan.se

Erling Hall
0705734084

 

Viktor och Astrid Karlsson Rang

 

Här får ni se hela Viktors forskning ( ni får blippa på bilderna )
När ni fått upp stora bilden och för muspekaren över den övergår  muspekaren till ett + .
Blippa med + et på bilden så får ni ännu större bild.

 

[photogallery/photo00004536/real.htm]